Referat: ÖT Smygehuk FF - KSF Prespa Birlik

ÖT Smygehuk FF 0-2 KSF Prespa Birlik (0-1)

Mathias Herrström 19 min
Michael Nilsson 41 min
Izzettin Adigüzel 76 min
Emir Rozajac 85 min

ÖT Smygehuk förlorade tredje raka matchen och spelade den fjärde raka matchen utan seger när man förlorade hemma mot serieledande Prespa Birlik med 0-2. ÖT Smygehuk gjorde en av årets bästa insatser men mycket kämpaglöd och kampvilja men det räckte tyvärr inte mot seriens bästa lag. Redan i den 3:e minuten slarvar ÖT i eget straffområde och Izzettin Adigüzel gör en fin parad när han klistrar ett välplacerat markskott. I den 23:e minuten räddar Izzettin Adigüzel ett friläge med en fotparad och får ut bollen till hörna. ÖT Smygehuk spelar ett fantastiskt fint försvarsspel och gästerna blir allt mer frustrerade där man klagar på varenda domslut. Ett tag trodde man nästan att det var Prespas lagkapten som dömde matchen. I den 35:e minuten kontrar Prespa när man skickar upp en långboll på forwarden som löper mot mål och kommer nästan ur vinkeln till höger när han skickar upp ett hårt skott i nättaket till 0-1 och vilt jubel bland den stora medresta publiken från Malmö. I den 42:a minuten kommer Johan Hellström fram på vänsterkanten och skickar in bollen mot en framstormande Gustav Lindquist och Gustav ska bara peta in bollen när en Prespaförsvarare kastar sig fram och sånär styr bollen i eget mål men målvakten lyckas reflexrädda och freda sitt mål. ÖT Smygehuk börjar den andra halvleken lika bra och Johan Hellström lyckas ta sig förbi 2-3 försvarare i Prespas straffområde och när han ska skjuta fälls han bakifrån men ofattbart ingen signal från domaren. Tror nog han kände av det massiva och ibland hotfulla trycket från gästernas publik. Efter fällningen på Johan studsar bollen fram till André Andersson som skjuter tätt tätt utanför. I den 65:e minuten spelar Gustav Lindquist bollen till Johan Hellström. Johan försöker slå ett inlägg men bollen touchar försvararen och går i en fin båge mot mål men målvakten lyckas tippa bollen i ribban och ut till hörna. I den 76:e minuten kommer Prespa fram på högerkanten och man slår ett inlägg som Izzettin Adigüzel får fingertopparna på och tippar bollen ut till en fri Prespaspelare som slår bollen mot mål och Adam Norén rensar undan bollen innan den går över mållinjen!? Trodde vi. Den assisterande domaren som inte alls är i linje med mållinjen viftar frenetiskt för mål efter gapande och skrikande från publiken precis bakom honom. Enligt våra spelare och ledare från TFF var bollen aldrig över linjen... Ett tungt misstag som tog musten ur våra spelare. Men vi gav ändå aldrig upp utan kämpade till sista avblåsningen. I den 87:e minuten rädda Izzettin Adigüzel ett friläge. En nästintill klockren försvarsinsats som sånär kunde gett poäng. I nästa match som också är den sista i årets seriespel väntar BK Flagg på Dalhems IP på söndagen den 2:a oktober klockan 13:00.